'פריקי' ועלים מן השדה, מאכל חורפי/אביבי

לתבשיל הזה השתמשתי ב'פריקי' – אלו הם גרעיני חיטה ירוקים טחונים גס ומעושנים קלות.

קניתי אותם בחנות תבלינים בכפר דליית אל כרמל, אבל אפשר בטח להשיג בהרבה מקומות נוספים.

כמו כן השתמשתי בעלי חרדל ובעלי חובזה אותם קטפתי בשדה שעל יד הבית. רצוי לקטוף את העלים הצעירים וגם כמה תפרחות של צמח החרדל, בייחוד עם הולכים על הגירסא הבשרית של התבשיל.

אז נתחיל:

בצל – חתכתי לקוביות בצל וטיגנתי בווק עם שמן זית.

הוספתי שום כתוש לווק.
את הפריקי שטפתי והכנסתי גם אותו לבצל שהתחיל להיות שקוף, שיטגן 2 דקות כמו שמטגנים אורז.
הוצאתי ושמתי בקערה.

עלי חרדל ועלי חובזה – שטפתי במים וחתכתי אותם גס בסכין.
הקפצתי אף אותם בווק, תוך ערבוב, עד שהם הוציאו נוזליהם.

בסיר / קלחת – שמתי מעט שמן זית בתחתית.
ריפדתי את התחתית בפרוסות תפוחי אדמה וטיגנתי אותם משני הצדדים קלות.

לתערובת הפריקי והעלים הוספתי תבלינים:
כמה עלי טרגון, זרעי כוסברא טחונים, מלח ופלפל וגם מעט כרכום וסומק.

בגירסא הצמחונית – פיזרתי את התערובת על תפוחי האדמה, שמתי למעלה פרוסות עגבניה, מלאתי מים רתוחים ונתתי לזה להתבשל כ45 דקות. הפריקי סופחים מים כמו אורז מלא לערך.

בגירסא הבשרית – טיגנתי קלות בנפרד חלקי עוף (שוקים, אפשר גם רבעי עוף), והכנסתי אותם מעל התערובת שבסיר. הוספתי מים רתוחים ועגבניות חתוכות כנ"ל.
שעה ומשהו של בישול על אש קטנה.
אפשר להוסיף מיץ של לימון על הפריקי להדגשת הטעמים לפני ההגשה.

מנה חורפית שמרגישים בה 'את ריח השדה'.
מומלץ לנסות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *