דג דניס בתנור

 

לכבוד ארוחת ערב שבת, הכנתי דג דניס ברוטב בתנור.

התגובה של בני ישי הייתה, 'זה אחד הטובים שיצאו לך…'.

אז הנה אני משתף גם אתכם במתכון:

במעבד מזון שמתי את המרכיבים הבאים:

–        חצי בצל לבן

–        דלעת טרייה חתוכה לקוביות (כ3/4 כוס של דלעת)

–        3 שיני שום

–        רבע כוס יין לבן  יבש (שרדונה)

–        רבע כוס לערך של שמן זית

–        לימון כבוש 1 או שניים

–        מעט רוטב דגים אסייתי (ממש קצת, פחדתי להרבות ברוטב               הזה  שמריח כה חזק ).

–        מעט רוטב צ'ילי

–        מעט רוטב שזיפים אסייתי

–        כפית / כפית וחצי של זרעי כוסברא טחונים

–        מעט כרכום (לחיזוק הצבע והטעם)

–        מלח ופלפל.

 

השריתי את הדגים ברוטב כמה שעות.

מעל פיזרתי שני ענפי אורגנו (טימין  טרגון או בזילקום טריים – גם הם אפשריים).

האפייה : בתנור, בתבנית פתוחה, על חום של 200 מעלות, לכ  30 / 25 דקות.

 

דגי הדניס 'נחים ברוטב  הדלעת' טרם הכנסתם לתנור

דגי הדניס 'נחים ברוטב הדלעת' טרם הכנסתם לתנור

.

(אגב – הדרך לדעת מתי הדג מוכן היא – לנסות להפריד את הבשר משידרת הגב המרכזית בקלות ע"י סכין. ברגע שהדג נפרד בקלות. מוציאים ומגישים… ).

 

בתאבון .

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *