פטריות אורניות עם אורז מלא

אורניות טריות, בדרך אל המטבח...
אורניות עם אורז, חורף 2012

את פטריות האורניות שהבאתי מהיער ניקיתי, שטפתי במים וחתכתי. קילפתי את השכבה החומה העליונה שעליהן. בפטריות שהיו כבר 'קצת זקנות' הוצאתי את החלק הספוגי והשארתי רק את החלק הבשרני הצהוב.
(זהירות לעיתים יש גם תולעים לבנבנות בפטריות).

הוצאתי מהמקפיא אפונה ירוקה וחלטתי שלוש דקות במים רותחים.
בווק;
אידיתי בצל אדום ופלפל אדום אחד חתוך לרצועות.
גם קצת שום כתוש מהמקפיא הוספתי.
לאחר שלוש דקות, הוספתי את הפטריות,
הוספתי אחרי עוד כמה דקות טיגון ואידוי גם את האפונה וגם אספרגוס בר שהבאתי מן השדה.

תיבלתי במלח, פלפל, סומק.

הפטריות הוציאו מים מעצמם וזה בסדר.
סגרתי את האש.
הוספתי קצת שמיר וכוסברא קצוצים.
הוספתי את האורז אל הווק וערבבתי.
בצלחת – הוספתי גם מעט לימון מלמעלה.

היה טעים… כדאי גם לכם….
אז מה היו לנו כאן החומרים:
אורז מלא, שני בצלים קצוצים, פטריות אורניות, פלפל אדום, שום כתוש, אפונה ירוקה קפואה, אספרגוס בר, סומק, קצת שמיר וכוסברא טריים, לימון, מלח ופלפל.

כמובן שעל המתכון הזה אפשר לאלתר – להוסיף ולהוריד כטוב לחיככם.

 

תגובה אחת בנושא “פטריות אורניות עם אורז מלא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *