קדירת דלעת במילוי – שתי גרסאות

קדירת בשרים בדלעת גדולה 

קנינו בשוק דלעת שלמה וגדולה, קנינו אותה לפני חודשיים ולדברי המוכר דלעת שלמה וסגורה יכולה להחזיק מעמד לפחות חצי שנה.

את הדלעת חתכתי בשליש העליון (השליש העליון נמצא בתכון הצמחוני)  והוצאתי ממנה את הגרעינים וגם חלק מבשר הדלעת.

dscf2565-1

בשרים:

בשר כבש, שוקיי עוף, ולשון בקר אשר בושלה קולפה ונחתכה  לחתיכות.

בצלים מטוגנים.

פירות יבשים ; מישמשים, שזיפים.

רוטב:

יין אדום, יין לבן, רסק עגבניות קטן, קמצוץ זעפרן, מקל קינמון, אגוז מוסקט, משחת קארי אדום חריפה (בזהירות), שום כתוש או שיני שום, עלי דפנה, סויה, צ'ילי מתוק, כף וחצי סוכר חום, מעט סילאן – תלוי כמה רוצים את העניין הזה מתוק.

dscf2568-2

את הסיר , יותר נכון הקלחת  העמדתי שעתיים וחצי בתנור.

בחג חיממתי על הגז, אפשר גם על הפלטה אבל זה ייקח כמה שעות טובות…

מעמידים במרכז השולחן, וכל אחד לוקח לו ת'מנה הרצויה לו.

יצא נפלא.

dscf2569-3

.

——

 

 

קדרת דלעת, הגירסה צמחונית:

dscf2571-5

לתוך הדלעת ומחוצה לה , כמו שאתם רואים בתמונה פיזרתי קוביות של בטטה, תפוחי אדמה, גזר, בצל אדום, 2 עגבניות. גם עלי בזיליקום קרועים נוספו.

הרוטב הוא על בסיס של חלב קוקוס, קצת יין לבן, אגוז מוסקט, משחת קארי אדום חריפה (בזהירות), שום כתוש או שיני שום, עלי דפנה, סויה, צ'ילי מתוק, כף וחצי סוכר חום, שמן זית ומעט שמן שומשום (נדמה לי…). מלח, פלפל, כף מחוקה של אבקת מרק להגברת הטעמים.

שמתי בתנור, משום מה הירקות לא מיהרו להתבשל ולהתרכך. יכול להיות שכדאי לבשל אותם קודם לחוד בסיר.

.

dscf2573-6

.

אבל יצא נפלא בכל זאת.

מתכון שמתאים מאד לארוחה חגיגית. אצלנו זה היה בראש השנה בארוחת הצהריים.

בתאבון .