כרפס, מתכון להתחדשות בליל הסדר

 

השנה לקחנו את שלב 'הכרפס' בליל הסדר למקום חדש;

הירקות;

ארטישוק ירושלמי, שום טרי ושומר מבושלים בשמן זית ובמיץ לימון.

חצילים על שיפוד 'על המנגל'.

לבבות ארטישוק מבושלים במים.

כרובית וברוקולי אפויים בתנור .

בטטות אפויות.

קציצות בטטה וטחינה עם זרעוני דלעת.

צנוניות וסלרי חיים.

.

 

בנוסף וכחידוש נוסף;

תפוחי אדמה וסלקים טמונים באדמה ואפויים 'על המנגל'.

המטבלים:

מי מלח.

מי ים (הרתחתי אותם וציננתי).

רוטב צ'ימצורי דליל.

רוטב טחינה.

רוטב שום טרי ולימון.

רוטב מיונז וחזרת לבנה.

ציר בשר חם (האמת ; שכחתי להגיש אותו לשולחן).

זו הייתה 'חגיגת הטבלות' משביעה ונהדרה, זו הייתה מנת פתיחה שנתנה לכולנו כוחות וחשק לעסוק בענייני ההגדה בבטן שקטה וסבלנית.

מומלץ.

1.4.2018

פסח