ריבת צנוניות, מתכון

בחדר האוכל של הצימרים בקיבוץ דליה ראיתי לראשונה וטעמתי ריבה העשויה מצנוניות, ומכאן הכיוון להתנסות זו.

פייסבוק-9994

חומרים:

2 או יותר חבילות של צנוניות אדמדמות וטריות.

חצי קופסת דובדבנים חמוצים מגולענים (מיכל זכוכית, וילי פוד)

ג'ינגר טרי פרוס

סוכר

לימון

(מעט עלים מיובשים של צמח הזעתר).

 .

.

את הצנוניות שטפתי ופרסתי לפרוסות דקות (התחלתי בסכין, המשכתי במעבד מזון).

שקלתי את הצנוניות, הכנסתי לסיר והוספתי סוכר בכמות של 60/70 אחוז ממשקל הצנוניות.

הוספתי גי'נג'ר טרי ופרוס, לימון וגם את הדובדבנים מהצנצנת .

הסמכתי על אש קטנה.

באמצעות מוט מעבד מזון ריסקתי חלקית את הריבה. לא עד הסוף.

לחלק מן הריבה הוספתי זעתר (לא תבלין עם מלח ושומשום וכו', אלא רק את עלי האזוב היבש עצמו).

.

 

את הריבה העברתי בעודה רותחת לצנצנות מעוקרות (צנצנות אותם בישלתי בסיר מים רותחים כמה דקות).

.

מעניין. מיוחד. אבל לא ריבה לכול אחד.