פאייה, תבשיל דג ואורז במחבת גדולה

ציר / מרק דגים :
שני ראשי דגים (סלמון ואמור), ראש סלרי, עלי סלרי, עלי פטרוזיליה, בצל שלם, מלח וקצת אבקת מרק, כרכום ועם יש לכם גם זעפרן – מה טוב…. כל זה בסיר, מתבשל.
 .

 

במחבת גדולה:
טיגנתי בשמן זית – בצל אדום פרוס, פלפל אדום פרוס, 5 שיני שום, 3 פטריות שמפניון גדולות חתוכות לפרוסות.
אורז בסמטי – לפי חצי כוס לאדם, שטפתי, השרייתי במים חמים, סיננתי.
עדשים שחורים – בישלתי 'על הדנטה' בסיר נפרד.
שני אלו – האורז והעדשים מוספים אל המחבת, ומיטגנים  תוך עירבוב , כ3 דקות.
הורדתי מהאש.

 

סידור התבשיל :
סידרתי פרוסות דג בתוך התערובת (דג מוסר ודג אמנון ), ביניהם הוספתי חתיכות עגבנייה, פרוסות פטריות, ומעליהם פרוסות של תפוח אדמה מבושל שהיה לי.

את המרק המסונן מהסיר על כל זה – אחרי שהוספתי לו גם כף משחת קארי צהובה ובזקתי גם פפריקה אדומה. ממעל פיזרתי כוסברה טרייה.

 

במחבת על האש, כ25 דקות, חצי פתוח / חצי עם מכסה סגור.

 

ובסוף לתנור ל20 דקות עם מכסה פתוח ליצירת קריספיות של התבשיל מלמעלה..

.

 

פאייה-

פאייה דגים

עכשיו תורכם…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *