חמין עוף נפלא (ללא שעועית..).

המצרכים:

עוף מחולק – השתמשתי בכרעיים.

חציל – לא חובה.

שזיפים מיובשים.

קטניות:

חומוס – להשרות ערב קודם (12 שעות) במים.

אורז – השתמשתי באורז לריזוטו ובאורז אדום.

גריסי פנינה.

עדשים ירוקות / שחורות.

חיטה – השתמשתי בחיטה ירוקה קלויה, אפשר גם בחיטה מלאה.

כף וחצי של פולי שוקולד rew  גרוסים.

ירקות:

דלעת חתוכה לריבועים.

דלורית חתוכה לריבועים.

גזר חתוך לריבועים.

(אפשר גם בטטות, אפשר גם ראש סלארי)

בצל.

שום.

  • ראשית, טיגנתי והשחמתי את חלקי העוף בשמן קנולה בתוך הסיר שבו יתבשל התבשיל. הוצאתי החוצה.
  • שנית טיגנתי שני בצלים שאותם קצצתי בשמן, והוספתי שיני שום לטיגון. הוספתי את הדלועים לטיגון.
  • במקביל שטפתי במים את הקטניות, ואח"כ הוספתי אותם וטיגנתי אותם מעט עם הבצלים והדלועים.
  • הוצאתי הכל לקערה.
  • את החציל פרסתי לעיגולים עבים, וטיגנתי אותם מעט משני הצדדים בסיר. החצילים הם 'תחתית הסיר' ועוזרים לחמין שלנו 'לא להידבק לתחתית'.
  • מעל החציל פיזרתי  חלק מתערובת הקטניות וחלק מתערובת הירקות. בשכבה נוספת שמתי את חלקי העוף, את השזיפים, ומעליהם את שאר תערובת הקטניות והירקות.
  • הכנתי רוטב: מים חמים, מעט אבקת מרק, פפריקה מתוקה, כמון וזרעי כוסברא טחונים. השתמשתי גם בתערובת תבלינים הנקראת "בירייאני מסלה" (אפשר במקום להוסיף קצת קינמון, כרכום, הל, אגוז מוסקט). מלח ופלפל. – הכיוון היה של תבלינים מחממים. שפכתי את הרוטב עד גובה התבשיל בסיר.

אין צורך בכל התבלינים האמורים, ואפשר גם ללכת על כיוון תבלינים אחר – אולי למשל של טרגון ורוזמרין (עם חצי בקבוק יין לבן..). גם בירקות ובקטניות אפשר להוסיף ולגוון (כרובית מטוגנת קלות למשל),

שעה על האש, ואח"כ לילה של שבת על הפלטה, עם מגבת העוטפת את המכסה.

הפכתי את הכל לתוך צלחת הגשה ערבית ושמתי במרכז השולחן.

התענגנו…. אתם מוזמנים גם.

הערות למתכון:

  • הרעיון היה לעשות חמין לשבת חורפית, שלא יהיה כבד, ושלא יכיל שעועיות.
  • התחלתי את הכנת החמין לאחר שקראתי על חמין אורז עירקי (טביט/ טבית), ואלתרתי לכיוון הקטניות והדלועים.
  • אפשר לדעתי לעשות את החמין הזה גם כמנה צמחונית (עם סויה או בלי סויה). פעם עוד אנסה גם.

בתאבון.                                                                             נכתב במוצש"ק 14.12.13

תגובה אחת בנושא “חמין עוף נפלא (ללא שעועית..).

  1. אהרל'ה יקירי

    אני קוראת ומתענגת על הנאתך מבישול, אתה ישר מעורר אצלי את היצירתיות ונותן לי השראה.
    כמעט והרחתי איך יצא לך החמין החורפי של שבת. יישר כוחך
    על ההתמדה והסבלנות

    דפנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *