על פטריות, אספרגוסים ותפיסת המציאות.

שאול חיפש אתונות, מצא מלוכה.
אני תרתי אחר פטריות, ומצאתי אספרגוסי – בר.

כשיוצאים למסע, שני מצבי נפש שונים ואף סותרים משחקים בנו.
האחד הוא קביעת יעד, קביעת מטרה מראש.
השני, הוא המציאה, החידוש, ההפתעה.

הנה יצאתי בבוקר יום שישי של שמש סתווית, לאחר שבוע של גשמים, אל הטבע. ביקשתי להביא פטריות אורניות. את פטריות ילדותי ביקשתי להביא אל מטבח השבת שלי.
יצאתי אל מקום בו מצאתי בעבר, לפני שנתיים ושלוש פטריות.
גם מצלמה לקחתי איתי.
גם את הכלבה.

אני מסתובב בינות העצים והשיחים, תר אחר פטריות, והם אינם.
הריכוז והמיקוד בחיפוש אחר הפטריות מונע ממני לראות דברים אחרים המעניינים אותי, איני מצליח לשים לב לאובייקטים ולסיטואציות הראויים לצילום מבחינתי, איני שם ליבי לצמחים אחרים המלבבים את חיכי.
ולפתע, לפתע אני רואה שכבר צצים להם נבטי אספרגוס הבר מן האדמה.
לא ציפיתי לבואם כה מוקדם בחורף, לא חשבתי לבשל לשבת משהו איתם, אבל הנה הם כאן, בפני, בהפתעה. בבחינת חידוש.
אני משנה את הפוזיציה הנפשית שלי ופותח את עצמי למה שהעולם מביא בפני – אספרגוס. כעת אני בוחן את הקרקע ממקום שונה. המלקט שבי, הקדמון, שתר אחר פטריות משתנה למלקט אחר, למלקט אספרגוסי – בר. הנה אחד, והנה שני, ושם יש גם את השלישי.

גם מצב רוחי משתנה, מאכזבת אי מציאת הפטריות, לתודה לבריאה על מציאות האספרגוסים.

ואני מבין שיש כאן שיעור ללמוד.

ללמוד לפתוח את נפשי אל המציאות המשתנה, ולקבל אותה באהבה.
ללמוד שהחתירה אל מטרה מסויימת, מונעת ממני לשים לב אל חידושים אחרים המצויים כאן לפִתְחִי וממתינים להכרתי בהם.
ללמוד שמה שאני רואה תלוי גם במה שאני מצפה לו. ולעיתים 'ציפיות מוקדמות' מונעות ראייה של התחדשות ושינוי שהם לטובתך.
האם רק בפטריות ובאספרגוסים הכתוב מדבר. ממש לא.

הינה שעתיים אחר כך בבית, וזוגתי מפתיעה אותי בעניין אחר אך דומה. אני ראיתי את המציאות בדרך אחת והיא רואה את אותה מציאות בדרך שונה. ואני נקרא להגיב לכך. זה לא מעבר אוטומטי. בתחילה אני נסוג לאחור, משתתק, מתבצר, מגיב בציניות (שמעלה את חמתה,כמובן).

במידה והיא מחליטה שהעניין הזה חשוב לה. מה יצא מזה עוד נראה…

 ובתורה, ההיפתחות הזו אל הלא מוכר והלא ידוע מודגמת במילה 'והינה' (חלום יעקב על סולם מלאכי האלוהים) ובמילה 'הנני' למשל אצל משה בסנה.

 

ובעניין מה שהכינותי עם האספרגוסים, הנה התמונות  וההסבר :

 

 

תפוחי אדמה מתובלנים שאותם אפיתי עם שמן זית בשכבה אחת בתבנית בתנור.

מעליהם בעיגול ראגו של בשר טחון ופיסות הודו (שווארמה)עם בצל שטוגנו בווק לחוד..

בתוך העיגול מתחת ובינות לביצי העין, האספרגוסים כשהם חלוטים קלות.

כל זה נכנס לתנור להאפות למשך כחצי שעה.

אומנם במראה זה נראה 'תבשיל משנות ה80', אבל הטעם, היה נפלא…

מומלץ לנסות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *