ברווז ברוטב אספרסו

ברווז אחד, טרי, נשאר בסופר ביום שישי ונמכר בהנחה. אז קניתי והכנתי לשבת ברוטב אספרסו אותו יצרתי 'מדימיוני הקודח', הנה המתכון:

 

ניקוי הברווז – הברווז הגיע לא מספיק נקי, אז חלטתי אותו במים רותחים, ואז ביתר קלות ניקיתי אותו. כמו כן הורדתי עודפי שומן.

פתחתי אותו מצד אחד, כדי שיתפרס יפה בתוך התבנית.

 

רוטב אספרסו:

לתוך מעבד מזון הכנסתי:

  • 2 כוסות אספרסו.
  • חצי בצל גדול.
  • דבש (5 כפות בערך) (אפשר גם סילאן).
  • מעט רוטב סויה.
  • צ'ילי מתוק מבקבוק
  • מעט חומץ בלסאמי
  • זרעי כוסברה טחונים.
  • שום – 3-4 שיניים.
  • פפריקה אדומה מתוקה.
  • 2 כפות ממרח קארי אדום. (זהירות זה דבר חריף…).
(רציתי גם להוסיף קינמון טחון, אך לא היה לי).
(אין צורך בשומן, הברווז עמוס בשמן משל עצמו…).
טחנתי את כל המרכיבים.

 

תהליך העשייה:

השרתי את הברווז ברוטב למשך שעתיים / שלוש.
הוצאתי את הברווז מהרוטב, הכנסתי לתבנית אפיה, מתחת שמתי דלורית אותה קילפתי וחתכתי לפרוסות.

 

הכנסתי לתנור ל25 דקות, מכוסה בנייר כסף (בלי הרוטב). הברווז מוציא שומנים, אותם הוצאתי מהתבנית.  עכשיו כבר אפשר לשים את הרוטב, לכסות שוב בנייר הכסף ולהוסיף לאפות את הברווז. כשעה וחצי / שעתיים עד שהוא נהיה רך. בדרך להרטיב אותו פעמים ברוטב. 20 דקות אחרונות לאפות בלי הכיסוי של נייר הכסף כדי שהוא יקבל קריספיות מלמעלה.

 

אורז לבן לצד המנה.

יצא מעולה….

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *