קטיף פטריות היא ( או הוא, לא ברור לי) חוויה שתמיד מפתיעה אותי מחדש, היא חוויה שאף פעם אי אפשר לתכנן אותה מראש….
הגשמים ירדו, השמש זורחת, ואני יוצא אל החורשות בחיפוש אחר האורניות. מדוע אורניות ? כי הללו הם חלק מילדותי ומנעורי בחיפה, כי אותם אני מכיר והם הפטריות היחידות שאני בטוח בזיהויים.
שעה שלמה הסתובבתי ביער ולא מצאתי אף פטרייה. היאוש ( יותר נכון 'הביאוס' ) עלה, ובעצם כבר ויתרתי. פגשתי במקום אחד סימנים שאחרים קטפו כאן לפני… מה שעוד יותר מכמיר את הלב בתחושת הכישלון.
ואז,
ואז לפתע היא צצה תחת הסלע. פטריה אחת. והנה אחריה עוד אחת. ובמרחק לא גדול, שתיים נוספות. הלב מתרונן, עוד אחת או שתיים ותהיה כבר סיבה לארוחה עם פטריות…
משהו השתנה. משהו בסוג הראייה. אותו משהו המאפשר לך לזהות את הפטריות. צורת החיפוש, המבט, הפוקוס של העין, האינסטינקט הלקטי הטבוע בנו… לא יודע בדיוק איך לומר זאת, אך משהו משתנה וזה תמיד קורה אחרי שמצאתי את הפטריה הראשונה, אותו משהו 'חיבורי' המאפשר לי פתאום לגלות עוד פטריות.
ואני חושב שיש כאן דבר מה משמעותי, דבר מה המסמל את דרך ההתנהלות שלנו ואת האפשרויות הגלומות לנו בזה העולם.
טוב… עד כאן הסיפורים…
מכאן והלאה המתכון אותו הכנתי עם אותן פטריות.
אורניות על מצע תפוחי אדמה
טיפול באורניות:
ראשית: מומלץ להשתמש בכפפות חד פעמיות בעת הטיפול בפטריות, כי אחרת הם משאירות על הידיים צהבהבות הנמשכת כמה ימים…
שנית: אני מקלף מן הפטריה את הקליפה החומה שלמעלה – וכך מסיר גם את האדמה והמחטים הדבוקים אליה, ובמידה והפטריה אינה צעירה וטריה ביותר, גם מקלף את החלק הספוגי שמתחת.
כך שכל פטרייה קטֵנָה משמעותית.
לא שטפתי את הפטריות כדי שלא להספיגם במים.
עוד לפני הטיפול בפטריות, לקחתי תפוחי אדמה שלמים, שטפתי אותם על קליפתם, חתכתי לפרוסות דקות, שמתי על גבי תבנית אפייה, עליהם הזלפתי שמן זית מלח ופלפל. ראו זאת בתמונה.
הכנסתי לתנור עד 'לאפיית שלושת רבעי מוכן'.
כרישה, בצל, פלפל אדום – הוכנסו לווק לאידוי.
לאחריהם גם קישוא אחד חתוך לפרוסות,
לאחריו, גם הפטריות שלנו – אורניות מקולפות וחתוכות.
תיבול בתוך כדי האידוי – מלח, פלפל, זרעי כוסברה טחונים, פפריקה מתוקה, טיפה אגוז מוסקט טחון, טיפת אבקת מרק להגברת הטעמים.
הורדתי מהאש, נתתי לדברים מעט להתקרר.
הוספתי 3 ביצים טרופות.
את התערובת הזו פיזרתי על גבי תבנית תפוחי האדמה, עשייתי זאת תוך שאני משאיר שוליים רחבים של תפוחי אדמה נקיים מהתערובת.
מעל ריסקתי גבינה צהובה. אפשר גם לפזר גבינה מלוחה או גבינת עיזים טובה.
בתנור לעוד 20 דקות.
המעדן מוכן….
טעים מאוד. עשינו קצת קיצור דרך ולא אפינו בתנור בגלל לחץ הזמן. בפעם הבאה… תודה!