ריבת לימונים ננסיים עם סילאן

העץ של השכנים התמלא בלימונים ננסיים, ואני ביקשתי מהם ונענתי בשמחה.

הנה המתכון ודרך ההכנה של ריבת הלימונים שעשיתי, ולבסוף, גם 'טוויסט מעניין' שממלא את חלל הפה בשמחה.

ראשית שטפתי והורדתי עוקצים שנשארו בלימונים.

אחר מכן העברתי את הלימונים לסיר, וחלטתי אותם במים רותחים כשתי דקות. זאת כדי להוריד קצת מהמרירות ומהשמנים האתריים שיש בקליפה.

IMG_8647

אח"כ חתכתי לשנים את הלימונים והוצאתי את הגרעינים. אפשר להוציא עם הסכין, אפשר למחוץ את הלימונים ביד, כשמסננת תופסת את הגרעינים והמיץ המצטבר בקערה יוחזר לסיר הבישול.

IMG_8644

את הלימונים החתוכים ואת המיץ שמתי בסיר.

IMG_8645

חלק מהגרעינים עטפתי בתחבושת והנחתי בסיר (הגרעינים מלאים בפיקטין אשר עוזר לריבה להתקשות). לאחר שהריבה עברה חלק מן הבישול אפשר להוציא את שקיק הגרעינים מהסיר.

IMG_8649

לסיר הוספתי סוכר וגם סילאן תמרים. כמה סוכר אתם שואלים ? בדרך כלל הכלל בריבות הוא קילו סוכר על כל קילו פרי. אני בדרך כלל שם פחות סוכר.

IMG_8651

 

אבל כאן בגלל שבלימונים עסקינן, שמתי יותר מכפי הרגלי. אז איך יודעים כמה סוכר ? שמים. ואח"כ טועמים ומחליטים האם להוסיף.

מבשלים את הלימונים והסוכר. בשלב מסוים נוצר קצף ואותו מורידים עם כף.

במקביל – בסיר הרתחתי מים עם מעט חומץ ו'בישלתי את הצינצנות' לשם עיקורן. את המכסים שמתי בקערה עליה שפכתי מים חמים.

IMG_8658

לאחר שהלימונים מתרככים, הכנסתי פנימה 'מקלבלנדר' ואיתו ריסקתי את קליפות הלימונים.

IMG_8656

איך יודעים מתי הריבה מוכנה? מוציאים כף ריבה על צלחת, מקררים 'שני רגעים' במקרר, ויוצרים עם האצבע פס באמצע הריבה. הריבה מוכנה כאשר 'השביל' שיצרתם בריבה נשאר והריבה אינה ממלאת אותו בחזרה.

IMG_8660

 

הורדתי מהאש, וצינתנתי בצינצנות, בעוד הריבה חמה. זאת כדי ליצור וואקום שישמור על הריבה לאורך זמן.

IMG_8663

IMG_8664

 

ועכשיו לחידוש :

חמאת לימונים:

לקחתי חמאה, הכנסתי למעבד מזון והוספתי קצת מן הריבה שזה אתה עשיתי. ערבוב קל,

טעימה כדי לנהל את כמות הריבה הרצויה לכם,

IMG_8667

 והרי לכם מעדן נפלא על לחם, חלה או כל ביסקוויט פשוט.

IMG_8670

2 תגובות בנושא “ריבת לימונים ננסיים עם סילאן

    • עמיר,
      שמים את הסילאן יחד עם הסוכר בסיר ומבשלים את הלימונים.
      (זה גם תלוי בסוג הסילאן, שים לב שגם אליו היצרנים מוסיפים סוכר לפעמים). שים כמות של סוכר וסילאן שהיא פחותה מאחד על אחד ביחס למשקל הלימונים, אחרי שאתה טוחן את הלימונים שבסיר, טעם ותוסיף סוכר / סילאן לפי טעמך האישי.
      בהצלחה…
      אהרל'ה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *