בליל הסדר, עד שניגשים אל הארוחה ממש 'כבר יוצאת הנשמה'…, מרק כרפס הנו תשובה לכך.
זהו מרק שהכנתי לליל הסדר, שנת תש"ע ;
כרישות חתוכות לעיגולים,
שום טרי חתוך עם הקליפות הפנימיות,
ראש סלרי חתוך לחתיכות,
ראש של פטרוזליה,
שני גזרים
בצל,
טיגנתי בשמן זית, והוספתי מעט מחמאה.
הוספתי כמה תפוחי אדמה חתוכים,
וקצת פטרוזליה, ומים חמים לסיר.
לאחר שהכל התרכך, עם מקל- טוחן טחנתי את הכל.
הוספתי טיבול:
זרעי כוסברא טחונים, אבקת מרק, כרכום מעט, ג'ינגר טרי, מלח ופלפל.
הוספתי צרור עלים – טימין, פטרוזליה, מרווה.
הוספתי חתיכות תפוחי אדמה שלמות – אותם הגשתי בתוך כל צלחת מרק.
המשכתי לבשל את המרק עד ריכוך תפוחי האדמה.
למרק היה צבע זהוב נפלא.
מעולה שבמעולים !