לכבוד ארוחת ערב שבת, הכנתי דג דניס ברוטב בתנור.
התגובה של בני ישי הייתה, 'זה אחד הטובים שיצאו לך…'.
אז הנה אני משתף גם אתכם במתכון:
במעבד מזון שמתי את המרכיבים הבאים:
– חצי בצל לבן
– דלעת טרייה חתוכה לקוביות (כ3/4 כוס של דלעת)
– 3 שיני שום
– רבע כוס יין לבן יבש (שרדונה)
– רבע כוס לערך של שמן זית
– לימון כבוש 1 או שניים
– מעט רוטב דגים אסייתי (ממש קצת, פחדתי להרבות ברוטב הזה שמריח כה חזק ).
– מעט רוטב צ'ילי
– מעט רוטב שזיפים אסייתי
– כפית / כפית וחצי של זרעי כוסברא טחונים
– מעט כרכום (לחיזוק הצבע והטעם)
– מלח ופלפל.
השריתי את הדגים ברוטב כמה שעות.
מעל פיזרתי שני ענפי אורגנו (טימין טרגון או בזילקום טריים – גם הם אפשריים).
האפייה : בתנור, בתבנית פתוחה, על חום של 200 מעלות, לכ 30 / 25 דקות.
.
(אגב – הדרך לדעת מתי הדג מוכן היא – לנסות להפריד את הבשר משידרת הגב המרכזית בקלות ע"י סכין. ברגע שהדג נפרד בקלות. מוציאים ומגישים… ).
בתאבון .