דג אמנון בתנור – בציפוי טורטיית ראפ
.
.
היו במקרר טורטיות ראפ (אלו שמקמח תירס), וקניתי דגי אמנון לשבת.
הדגים היו גדולים יחסית, אז ביקשתי מהמוכר שיחצה אותם לאורכם לשניים.
הנה השילוב שיצא ביניהם:
הרוטב:
במעבד מזון שמתי:
- חצי בצל לבן גדול.
- חצי שומר .
- 4-5 שיני שום.
- שמן זית.
- שתי פטריות שמפניון טריות (הן צובעות את הרוטב בצבע חום וקצת פחות אסתטי, כך שאולי אפשר לוותר או לפרוס אותם על הדגים עצמם).
- זרעי כוסברה טחונים.
- מעט כמון טחון.
- 2 לימונים קטנים כבושים במלח.
- קצת כרכום.
- פלפל שחור.
טוחנים הכל יחדיו.
את הדגים מרחתי ברוטב משני הצדדים, פיזרתי 2-3 עלי בזיליקום טריים, ועטפתי בטורטייה.
הנחתי אותם בתוך תבנית האפייה.
מעל פרסתי פרוסות עגבנייה (שמוסיפות הרבה טעם לטורטייה ), וממעל טפטפתי מעט שמן זית ומלח.
היו לי גם קישואים, אז פרסתי אותם כמו צי'פסים עבים ושמתי עליהם מהרוטב.
השרתי כשעה.
הכנסתי לתנור.
לצד זה שמתי תפוחי אדמה בסיר חרס, בישלתי וכשהגשתי, אכלנו אותם עם אותו הרוטב שהשארתי בצד ולא בושל, לאחר שהוספתי לו מיכל אחד של יוגורט .
יצא נפלא.